❤️ ריטריט יצירת קהילה – דרום גואה
♀️ אמצע 2024 – תאריך יפורסם
💥 People Forever Community 💥

רבים מאיתנו מעיזים מדי פעם לחלום על חיי קהילה מודעים אך מעולם לא ניתנה לנו ההזדמנות לחוות אותם במציאות, עד שיצרנו ריטריט מיוחד שמזמין את החולמים לתהליך של 3 ימים בו ניצור ונתנסה במודל ייחודי של חיי קהילה טרנספורמטביים.

מרכז ‘אנשים לעולם’ בגואה מזמין לריטריט מיוחד של התנסות וחוויה קהילתית בהם נלמד איך להיות אינדיוידואלים עצמאיים שיוצרים יחד סביבה שיתופית ומלאת חיים.

איפה ומתי?

הריטריט יתקיים במהלך 2024 בבית ‘אנשים לעולם’  בדרום גואה, בבית פרטי על שפת הנחל שממוקם בין עצי קוקוס באחד המקומות הכי יפים בכדור הארץ.

מה עושים בריטריט?

הכול מתחיל בלהיות יחד מתוך כוונה ליצור חיבור בין אנשים, ונעשה זאת בשיחות טרנספורמטיביות, מדיטציה, ובחלק מהזמן נהיה בשתיקה. בשיחות ובמתן דוגמא אישית נלמד את הבסיס ליצירת קהילה ונשתף את הראיה שלנו עם אחרים תוך כדי שאנחנו מבשלים יחד אוכל טבעוני, עושים מוסיקה ומשחקים.

חזון הריטריט הוא יצירה והתנסות במודל חיי קהילה מודעים וטרנספורמטיביים תוך כדי למידת הרעיון ובחינתו לכדי הגשמה.

תמורה כספית

  • – הריטריט הינו אירוע ללא מטרות רווח ומבוסס על תרומות לכיסוי הוצאות.
    מטרתו העיקרית היא למידה משותפת וחיבור בין אנשים בעלי זיקה לקהילה מודעת.

למי זה מתאים? מהו חזון הקהילה?

תנועת “אנשים לעולם” קמה במטרה להעלות את המודעות ולקדם את החיים על פני כדור הארץ. אנחנו תנועה של אנשים שתומכים בחיים ומאמינים בקשר קהילתי אמיתי בין אנשים תוך כדי  שאנחנו דוחפים אחד את השני לעבר צמיחה והתפתחות רוחנית.

לאחר פעילות רבת שנים בישראל, בשנת 2022 העברנו את הפעילות לדרום גואה ואנחנו בעיצומו של הקמת מרכז טרנספורמציה ומודעות עצמית, כשהחל מינואר 2023 אנחנו מתחילים להזמין מתנדבים ובונים את הצוות.

לקחנו בית ענק על שפת הנחל בדרום גואה בו הסדנאות מתקיימות ואליו המתנדבים מגיעים, והוא משמש גם כמודל הראשוני לבניה של חיי קהילה מבוססת מודעות עצמית.

הקהילה שמה פוקוס על עצמאות האינדיוידואל, ערות תודעתית וביסוס חיי שפע ביחד עם מתן שירות לאחרים.

הבסיס להתחברות בין האנשים הוא אינו ביולוגי אלא על בסיס בחירה וחיבור לכיוון משותף בחיים, כך שההשתתפות בקהילה היא לבוגרים 18 ומעלה ולאנשים שאין להם ילדים.

אוכל טבעוני וכמה שיותר בריא. אבל לא קפדני :)

המרחב שאנחנו יוצרים מלווה במודעות והתפתחות אישית בתשומת לב ליחד בינינו.
שואלים שאלות וחוקרים את עצמנו כדי לגדול ולהתפתח, תוך כדי חיבור למציאות ולשפע כלכלי ואישי.

מה הולך להיות בריטריט?
הדגש בריטריט הוא על החיבור בין האנשים וגיבוש הרעיון לכדי הגשמה. זה אומר שיהיו בינינו לא מעט שיחות יצירתיות וקידום רעיון הקהילה, תרגולי תקשורת מקדמת ומדיטציה, נאכל יחד ונגן מוסיקה תוך כדי שאנחנו עושים עבודה האחד עם השני ולומדים בלייב מה זה אומר לחיות ביחד ולבנות קהילה.

זה סוג של התנסות על רטוב של חיי קהילה במרחב מוגן ובטוח.

איפה ישנים?
יש אוהל-דום שנמצא בשטח הקהילה, בצמוד מקלחת, שירותים ומטבח חיצוני מקורה.
ניתן להקים אוהלים בשטח על הטרסות, או לישון תחת כיפת השמיים למי שרוצים.
מיקום הקהילה בסמוך לשפת הנחל בתוך יער עצי קוקס גבוהים וירוקים.
המקום מספק פרטיות והמון ספייס
.

הריטריט מוגבל ל 12 משתתפים.

במהלך הרטיריט גם יוקרנו חומרי מודעות מעוררי השראה עם מקרן ומסך גדול.

ציוד קיים
מטבח מאובזר עם סירים גדולים לבישול קבוצתי, מחצלות, מקרן, כלי נגינה, כריות, כיסאות, חומרי עבודה, מכונת כביסה, מערכת גיבוי חשמל.

אוכל
קונים יחד אוכל ומתחלקים בעלויות. מבשלים יחד ונותנים שירות האחד לשני. האוכל בריטריט טבעוני. סלטים, פירות, ירקות, אורז, עדשים, פסטה, טחינה, שמן זית, לחם, שייקים.

עלויות המקום
כל אחד ייתן את חלקו לכיסוי עלויות המקום, או כל תרומה שירצה.
התרומות אנונימיות וכל אחד ישים בקופה כמה שהוא רואה לנכון מהלב.

האם אפשר להשתתף רק בחלק מהריטריט?
כבר קיצרנו את הריטריט מ 7 ימים (כפי שהיה במקור) ל 3 ימים כדי לאפשר למשתתפים לעבור תהליך שלם ורציף, כך שההשתתפות אפשרית רק לכל הריטריט כיחידה אחת.
מי שעסוקים בתאריכים האלה יוכלו להירשם לריטריט הבא שאת התאריכים שלו נפרסם בדף זה או נשלח לכם הודעה למייל ולנייד שתשאירו לנו. 

אפשר להזמין אורחים לביקור במהלך הריטריט?
אנחנו אוהבים אורחים אבל לא נרצה לקטוע את רצף התהליך ואת האנרגיה שבנינו יחד, ולכן במהלך הריטריט לא יהיו אורחים.

סמים ואלכוהול בריטריט?
אין צורך לצרוך את מטשטשי התודעה האלה,במיוחד כשכלכ כך מדהים להיות בצלילות עם אנשים מיוחדים. ללא סמים או אלכוהול ואני מבטיח לכם שלא תרגישו שהם חסרים.

סמארטפונים
הטלפון הנייד הוא כלי תקשורת אדיר שבטח גם דרכו אתם קוראים כרגע את המילים האלה, אבל הוא יכול להפוך בקלות להיות מטרד כשרוצים ליצור משהו יחד וצריך את המיקוד של האנשים בכאן ועכשיו.
במהלך הריטריט לא תהיה גישה לטלפונים ניידים או למחשב.

האם יש הנחיה או הכוונה לריטריט?
כן. אילן אביב המייסד של תנועת “אנשים לעולם” ינחה את התהליכים וירכז את הפעילות. אילן מגיע עם ניסיון של 22 שנים בעבודה תודעתית קבוצתית והנחיית סדנאות ותהליכים טרנספורמטיביים. ניתן ללמוד עוד על אילן ולקרוא מאמרים שהוא כתב.

מה הולך לקרות אחרי הריטריט? לאן זה ממשיך?
לאחר הריטריט אפשר לבחור באחת מהאפשרויות:
אפשר להגיד תודה, לתת חיבוק ולהמשיך הלאה עם חוויה מיוחדת או לברר לגבי התנדבות במרכז הקהילתי.
מי מהמשתתפים שהתאהבו בחיי הקהילה ורוצים לקחת חלק משמעותי יותר בפעילות מוזמנים לפנות אלינו בסיום הריטריט לנשב יחד לשיחה לגבי אפשרות הצטרפות.

מהם הערכים המובילים של הקהילה?
חיים כערך מוביל, יחד בין אנשים, טבעונות, פתיחות, אמת, מודעות עצמית, אהבת אדם, שירות.

רווקים לנצח – ללא הבאת ילדים
זאת קהילת בוגרים עצמאיים שמטרתם העיקרית היא ליצור חיים בלתי רגילים ולהתקרב האחד לשני.
אין בקהילה חזון משפחתי ביולוגי או הבאת ילדים.

זוגיות מתאימה?
כל סוגי מערכות היחסים שיש בהן כבוד ומתקיימות בהסכמה, מבורכות.

אז זאת בעצם סוג של קומונה?
יותר נכון לחשוב על החזון כתנועה אנושית לכיוון החיים, כשהמקום בגואה הוא המרכז בו אנשים יכולים לבחור לחיות בקומונה. זאת תנועת אנשים שפועלים יחד לקידום מטרה גדולה שגרים באותו אזור תוך כדי שכל אחד מנהל את החיים הפרטיים שלו. חלק מהאנשים יגורו לבד ואחרים יגורו עם מספר אנשים באותו בית אם זה מה שמתאים להם.
מה שמחבר בינינו זה החזון המשותף, עשיה משותפת ורצף בו אנחנו נפגשים.

יחד כקבוצה אנחנו מחזיקים מרחב משותף בו מתקיימים המפגשים ובו נעשית עבודת המודעות שלנו ושל אורחים שמגיעים לסדנאות.

האם הקהילה פתוחה להצטרפות?
בשלב זה אנחנו מזמינים בעיקר אנשים שרוצים לקחת חלק פעיל בקהילה ומוכנים להתחייב לתקופה של 3 חודשים.
מי שאורח החיים המיוחד הזה מדליק אותו וכללי הקהילה מקובלים עליו מוזמן להגיש בקשת הצטרפות ונשלח לו פרטים.

איזה פרויקטים הקהילה מקדמת?

  • ערות תודעתית – הפרויקטים העיקריים מתמקדים בקידום מודעות וערות תודעתית באמצעות סדנאות, ריטריטים, אימון קבוצתי או אישי, שיתוף תכנים ברשת ועבודה בין חברי הקבוצה.
  • מרכז מודעות וטרנספורמציה – בימים אלה עיקר המיקוד שלנו הוא בפיתוח ובניית המרכז הקהילתי בדרום גואה ואנחנו מתחילים לקלוט מתנדבים ומשתפי פעולה שרוצים להצטרף אלינו.
  • ריפוי – פרויקט טכנולוגי נוסף שאנחנו מקדמים הוא ריפוי באמצעות תדרים שמוקדשים לו משאבים מכובדים בשנים האחרונות, עם מכשיר עובד שכבר מתחיל לספק תוצאות מדהימות בריפוי וחידוש תאי הגוף.
  • חידוש תאי גוף – הקהילה מקדמת את החיים ומזה מספר שנים פעילה בקידום הארכת החיים והתחדשות תאי גוף ביחד עם מספר שותפים שתומכים בפרויקט.
  • טבעונות – מתוך אהבת החיים והאנושות אנחנו מקדמים אורח חיים טבעוני ובריא ועושים זאת בהסברה אישית ופרסום של חומרים שעוזרים לאנשים לעבור לטבעונות.
  • יצירתיות—* אילן מרותק במשך שנים לעבודה עם חומרים ופיתוחים טכנולוגיים והמצאות.
    הרעיון הוא לרתום את הטכנולוגיה לשירות האדם במקום שתפנה נגדו, ולהפוך את העולם שלנו למקום יפה יותר שקל יותר לחיות בו.
  • רעיונות יתקבלו בברכה – אם יש לכם רעיון לפרויקט תומך חיים שאתם רוצים לקדם, מוזמנים להפנות אותו אלינו בדף ההרשמה לקהילה ואם נחליט שהפרויקט מתאים אז תוכלו לנהל את הפרויקט וגם לקבל תמיכה ועזרה כדי להוציא אותו לפועל.

מאיפה מגיע המימון להקמת המרכז ולקיום הקהילה?

  • תנועת אנשים לעולם מתקיימת מתרומות של אנשים שאיכפת להם ואת המימון הראשוני להקמת המרכז בגואה ממומן ע”י הקופה של התנועה.
  • בהמשך תקיים התנועה אירועים שיסייעו במימון ותחזוקת המרכז ונישאר פתוחים לקבל תרומות סייע כלכלית יוכלו לעשות את זה בשמחה. כל התרומות נכנסות לחשבון בנק קהילתי ומשמשות להקמה וקידום הקהילה בלבד.
  • אנחנו מאמינים שיש הרבה אנשים בעולם שיתרגשו לדעת שקהילה כזאת מתקיימת וישמחו לתרום ולעזור לנו ליצור את זה.
  • את עלויות המחיה כל אחד מאיתנו משלם עבור עצמו לאורך כל הדרך, כולל שימוש בחשמל או במים.
  • הרעיון הקהילתי מבוסס על כך שכל אחד מחברי הקהילה מתפרנס ותורם לקידום הקהילה את זמנו ואם רוצה גם מסייע כלכלית לפי יכולתו, מלבד מתנדבים שמקבלים לינה ואוכל בתמורה לנתינה של מספר שעות בכל יום כדי להקים את המרכז.

במה זה שונה מקיבוץ? הרי כל הקיבוצים הופרטו בסוף

  • לאחר מחקר שעשינו הגענו למסקנות שאני שמחים לחלוק איתכם כבר כאן:
  • חלק מהמבנה הקהילתי דומה לקיבוץ אך שונה בסיבת ההתקבצות, בכיוון אליו הקהילה הולכת ובעצמאות האינדיוידואל לקיים חיים בלתי תלויים כלכלית.
  • נקודת הגרעין ההתחלתי של הקיבוצים הייתה נסיבתית הישרדותית והם הלכו ונחלשו עם התרבות המשפחות שבעצם יצרו קבוצות קטנות בתוך הקבוצה הקיבוצית הגדולה עד שהגיע מצב בו האג’נדה המשפחתית הפכה להיות חזקה יותר מהאג’נדה הקיבוצית.
  • קיבוצים גם ניסו ליצור שוויון מעמדי כלכלי באמצעות קופה משותפת מה שהוכיח את עצמו ככישלון חברתי לאדם המערבי שזקוק לאינדיוידואל יציב וחזק עם ניהול פיננסי עצמאי.
  • גם אנחנו ניסינו בעבר מודל כלכלי שיתופי ויצרנו קופה משותפת, מה שהוכיח את עצמו דיי מהר ככישלון כי הוא יצר מצב בו חלק מהאנשים לקחו הרבה יותר אנרגיה מאשר נתנו.
  • הקהילה שאנחנו יוצרים מבוססת על מבנה חברתי של אנשים עצמאיים כלכלית שלא מתכוונים ליצור משפחות ביולוגיות ולכן הפוקוס והאנרגיה מכוונים ליצירה של עתיד משותף עם שאר האנשים בקהילה. לחלק מהאנשים הרעיון מאתגר ואכן צריך לחיות אותו במשך תקופה כדי להתאהב באורח החיים הזה.

יש לי עוד שאלות, את מי אפשר לשאול?

אנחנו כאן לכל שאלה או התלבטות.
ניתן לשלוח לנו פניה דרך האתר או לשלוח טלגרם, ווטסאפ.

    

אוקי, אני מעוניינת לבוא לריטריט!! איך נרשמים?
בתחתית הדף נמצא טופס הרשמה עם שאלון שנבקש ממך למלא כדי שנכיר קצת יותר טוב וגם יעזור לך להכיר אותנו יותר מקרוב. לאחר שנקבל את הטופס אנחנו נחזור אלייך עם פרטים 


תודה שפניתם אלינו – הולך להיות לנו כיף!!  💥❤️🧚‍♀️

~~~~~~~~~~~~
People Forever
Together We Are Fully Alive
www.people4ever.com